Lekker bezig met frisse voorjaarsstoffen.

Lekker bezig met frisse voorjaarsstoffen.

Om de eerste "From Marti and Me Club" bijeenkomst voor te bereiden ga ik aan de slag met het patroon Bali Breezes, stoffen uit de Breeze collectie van Zen Chic en de nieuwe Janome M7 naaimachine

Het is echt lang geleden dat ik een blogberichtje heb geschreven... En het was ook lang geleden dat ik achter de naaimachine heb gezeten. Wel om te demonstreren en uitleg te geven, maar niet om lekker wat te maken. En eerlijk gezegd was het nu ook noodzaak, omdat ik de eerste "From Marti and Me Club" bijeenkomst moest voorbereiden. Én omdat ik de nieuwe Janome M7 naaimachine beter wil leren kennen. Het was dus toch een beetje "moeten", maar ik heb er wel van genoten. Vooral omdat ik ook eindelijk iets kon maken van die heerlijk frisse stoffen van de nieuwe Breeze collectie van Zen Chic.

 

 

Ik werd niet direct enthousiast van de afbeelding van het project op het patroon Bali Breezes, niet echt mijn favoriete kleuren en niet echt modern. Maar zoals altijd moet je daar doorheen kijken en proberen het project voor te stellen met andere stoffen. Nu kan ik inmiddels kiezen uit ruim 1000 verschillende stoffen en toch wist ik meteen dat ik dit wilde maken met Breeze van Zen Chic. Wel grappig eigenlijk dat het patroon en die stoffencollectie bijna dezelfde naam hebben ;) Daar kwam ik pas achter toen ik een berichtje op Instagram ging zetten. Zelfde naam, maar toch heel verschillend. 

Ik heb echt ontzettend veel zin in de "From Marti and Me Club", de linialen, templates en ook de uitleg van Marti Michell zijn zo geniaal en ze heeft zoveel trucjes! En die kennis wil ik het liefst met iedereen delen, vooral omdat het zo fijn is als je een perfect resultaat krijgt. Én ik vind het ook een uitdaging om de patronen van Marti Michell uit te voeren in moderne stoffen, want die patronen zijn tijdloos.

En of je nu een traditionele of moderne quilter bent, de basis is voor iedereen hetzelfde. Ik merk dat ik die soms zelf ook vergeten ben of misschien wel nooit gekend heb. Zo heb ik er nooit zo heel erg over nagedacht of dat hoekjes nu wel of niet voor het naaien afgesneden moeten worden, maar nu ik eenmaal  met de Marti Michell templates aan de gang ben gegaan, kan ik me niet meer voorstellen dat ik de hoekjes er níet afhaal. Het lijkt onbelangrijk, maar wat een verschil...

 


Wat ik ook zo fijn vind aan de linialen en templates van Marti Michell is dat ze zo veelzijdig zijn en vaak voor veel meer toepassingen gebruikt kunnen worden dan die ene waar hij eigenlijk voor gemaakt is. Zo is de Diagonal Set Triangle Ruler, die in de eerste Clubmeeting wordt gebruikt, eigenlijk gemaakt om de driehoeken the snijden voor een quilt waar je de blokken op de punt zet, maar hij is ook perfect voor o.a. deze strip-techniek, dus dan gan je hem veel vaker gebruiken. Zeker als je weet hoe je met twee linialen moest snijden. Dat had ik ook nog nooit gedaan en ik kan me nu al niet meer voorstellen dat ik het ooit weer op de oude manier ga doen.

Als jij ook al die geweldige technieken wilt leren, dan ben je van harte welkom op de From Marti and Me Club, elke eerste donderdag van de maand, of op de dinsdagavond als er voldoende belangstelling is. Wel even aanmelden want er is maar beperkt plaats.

Mijn tafellopertje is nog niet helemaal klaar, dus ik ga nog even verder met de voorbereidingen.


En ik ben op de Janome M7 niet verder gekomen dan de rechte steek ;) en wat handige functies, dus daar moet ik maar eens een ander projectje mee verzinnen.

 

Happy Quilting!
Rianne

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.