Scrappy Summer Days - Kruimelquilt

Scrappy Summer Days - Kruimelquilt

Ook al heb ik een hele winkel vol met nieuwe stoffen, ik ben gek op scrapquilts en ik vind het heerlijk om voor het kleinste stukje stof nog een bestemming te vinden. En omdat ik zeker weet dat ik niet de enige ben, organiseer ik in juli en augustus, de Scrappy Summer Days. Elke donderdagochtend kunnen schrap-lovers aanschuiven in het atelier en met elkaar ideeën opdoen, lapjes ruilen en gezellig met hun eigen project bezig zijn. We hebben inmiddels de eerste twee ochtenden gehad en die waren heel erg gezellig, zoals je op de foto's op onze Facebookpagina kunt zien.


Omdat niet iedereen in de buurt woont, zijn we deze week ook gestart met een Facebook Groep, Sew Along met Nanno, waarin je met elkaar je projecten kunt delen. Dat kunnen projecten zijn van stoffen die je bij Nanno Creative hebt gekocht of je scrap-projecten als je mee wilt doen aan de Scrappy Summer Sew-Along. 

Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden om restjes te verwerken, dat het soms moeilijk kiezen is, maar ik probeer om elke week weer een nieuwe techniek uit te leggen. De eerste week was dat de kruimel-quilt techniek, waarmee je zelfs de kleinste restjes stof kunt verwerken en waarmee je heerlijk kunt spelen. 

Je begint met een strook stof, de breedte is niet zo van belang, maar ik gebruik zelf niet smaller dan 1 inch, omdat anders de naden te veel over elkaar gaan zitten. Op deze strook leg je allemaal stukjes stof, met de rechte kanten langs de rechterkant van de strook.

 

Naai vervolgens langs de hele strook, de kleine lapjes vast op de strook. Snij of knip tussen de kleine lapjes door. Je hebt dan meerdere stukjes van twee lapjes.

 

Pak een nieuwe strook en leg de zojuist gemaakte stukjes en eventueel nieuwe enkele lapjes op deze strook en naai ze weer vast. Knip of snij weer tussen de lapjes door. Je hebt dan al stukjes van 3 lapjes.

 

 

Je kunt doorgaan met steeds de gemaakte blokjes op een nieuwe strook leggen, of je gebruikt een van de gemaakte blokjes weer als strook, leg daar verschillende lapjes op en snij het blokje door.

 

Als je driehoek-scraps of rare vormen hebt, dan kun je die eerst aan elkaar naaien en vervolgens weer aan een strook. En als je blok groter wordt en je hebt geen lange stroken meer, dan kun je ook twee stroken met de korte kanten aan elkaar naaien, zodat je weer een lange strook hebt.

 

 


Ga zo door totdat je blok groot genoeg is. Dit blok kun je dan weer als blok in je quilt verwerken, of als nieuw "lapje" wat je weer in de vorm kunt snijden die je wilt gebruiken.

Snij bijvoorbeeld grote hexagons met de Hex N More Ruler, of maak met je blok en een andere stof, Half Square Triangles. De mogelijkheden zijn eindeloos! Op onze Pinterest pagina hebben we er al een aantal verzameld.

Wil je jouw Scrappy creaties ook delen met anderen of kijken wat anderen maken, word dan lid van onze Facebook Groep en deel je ideeën met ons!

 

Happy Scrapping!
Rianne

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden