Contactformulier en FAQ

Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen:

Via het contactformulier op deze pagina
E-mail: [email protected]
telefoon: +31(0)6 8130 4099

Bij voorkeur stuur je je vraag via een ticket vanaf je persoonlijke pagina. Voor jou en ons is dit een snelle en gemakkelijke manier van communiceren, alle vragen en antwoorden blijven op die manier bij elkaar, zodat we altijd gemakkelijk terug kunnen zoeken wat we al eerder met je besproken hebben.

Je vindt je persoonlijke pagina als je rechtsboven aan de pagina inlogt op je account.

Kijk voordat je contact opneemt ook even bij de Veel Gestelde Vragen, misschien staat jouw vraag er bij en heb je meteen antwoord.

1 Algemene vragen
1.1 Kan ik jullie ook bezoeken?

Ja, dat kan. We hebben een showroom/winkel in Druten. Je kunt daar zonder afspraak binnen lopen op vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur. 

Van maandag t/m donderdag kun je op afspraak komen. Dat is vooral fijn als je wat langer tijd nodig denkt te hebben, maar natuurlijk ook als je niet tijdens de openingtijden kunt. We zijn alle dagen aanwezig, dus hoeveel niet speciaal naar de winkel te komen voor een afspraak.

1.2 Welke maatregelen nemen jullie om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan?

Dat kun je lezen in het Covid-19 protocol op onze website

1.3 Waar komt de naam Nanno vandaan?

Nanno was de bijnaam van Rianne op de middelbare school, ze heeft deze naam altijd al gebruikt voor haar eigen ontwerpen en creatieve projecten.

2 Vragen over bestellen
2.1 Als ik meerdere eenheden van een stof bestel, snijden jullie dit dan altijd aan één stuk?

Nee, we snijden de stof alleen aan één stuk, als je stof "van de rol" bestelt. De Fat Quarters liggen meestal al gesneden in de winkel. 

Als je toch meerdere Fat Quarters wilt bestellen en die dan aan één stuk wilt, vermeld dit dan bij de opmerkingen. Dit kan alleen als de stof ook op de rol verkrijgbaar is. Soms hebben we van een stof alleen maar Fat Quarters op voorraad

2.2 Waarom verkoopt Nanno Creative Amerikaanse Fat Quarters?

We hebben er voor gekozen om Amerikaanse Fat Quarters (±45 x 55 cm / 18 x 21 inch) te verkopen, omdat we ook regelmatig kant-en-klaar gesneden Fat Quarters bestellen bij onze leverancier, en dit zijn altijd Amerikaanse Fat Quarters. Om geen verwarring te krijgen, snijden we zelf de Fat Quarters in dezelfde maat.

3 Soorten stoffen en druktechnieken
3.1 Wat is een "Yarn Dye"?

Bij een "Yarn Dye" wordt het garen geverfd voordat het geweven wordt. De stof is daarom door en door geverfd en aan beide kanten van de stof vol geverfd en daardoor zijn ook beide kanten van de stof te gebruiken. We hebben geen goed Nederlands woord voor een Yarn Dye, vaak wordt de term "geweven" gebruikt. Deze techniek wordt vaak voor ruiten en strepen gebruikt. 

3.2 Wat is een "Batik" stof?

Bij een batik stof worden delen van de stof bedekt met was, waardoor de verfstoffen niet in het doek kunnen trekken. Hiermee kunnen heel veel verschillende patronen op de stof worden gemaakt. Stoffen kunnen meerdere keren van een waslaag worden voorzien tijdens het batikken en meerdere keren worden geverfd, waardoor ingewikkelde patronen kunnen worden gemaakt en waardoor er soms meerdere figuren over elkaar heen worden geverfd. Doordat de hele stof in het verfbad wordt geplaatst tijdens het verven, is de stof door en door geverfd, en kan aan beide zijden van de stof worden gebruikt.

3.3 Wat is een "Screen print" stof?

Bij screen print of zeefdruk wordt steeds één kleur tegelijk op de stof aangebracht via een mal/zeef waarin het patroon uitgesneden is. De stof kan meerdere keren met verschillende kleuren worden bedrukt, waarbij het patroon ontstaat. Het is belangrijk dat alle kleuren op de juiste plek komen, zodat er geen witte delen ontstaan. Dit wordt gecontroleerd door te kijken of de bolletjes in de zelfkant precies aansluiten. Aan die bolletjes kun je een screen print herkennen en daar kun je ook zien welke kleuren gebruikt zijn. Soms worden in plaats van bolletjes ook andere vormen gebruikt.

3.4 Wat is een "Digitale druk" stof?

Bij een digitale druk, wordt het complete motief in één keer op de stof geprint, net zoals bij een normale inktjet printer die je gebruikt om op papier te printen. Hierdoor kunnen ingewikkelde patronen geprint worden, zelfs foto-realistisch. Dor digitale druk te gebruiken kunnen fabrikanten ook kleinere oplages drukken, aangezien de mallen niet steeds ingesteld hoeven worden voor verschillende stoffen.